Spuitvrije zones: onmogelijk of politieke onwil?

In de Drentse Provinciale Staten vond woensdag 12 oktober een lang debat plaats of het nou wel of niet mogelijk is om ‘ruimtelijke ordening’ in te zetten als instrument voor spuitvrij zones. Een onderzoek door advocatenbureau Bout, moest uitsluitsel geven. En juist over de uitkomst van dat onderzoek zijn de meningen verdeeld. Het is dus wel degelijk mogelijk zeggen de voorstanders. Het provinciebestuur ziet juist helemaal geen mogelijkheden en twijfelt openlijk aan de kwaliteit van het onderzoek. Volgens Henk Baptist van Meten=Weten staan er in het rapport van Bout geen onjuistheden maar wel tekortkomingen. Want op basis van Europese wetgeving zijn er volgens hem zelfs meer regelingen om spuitvrije zones in te stellen. Regels die ook juridisch kunnen worden afgedwongen. Lees hier de inspreek reactie van Henk Baptist.

D66, PvdA, GroenLinks, PvdD en SP gaan nu overleggen over de volgende stap, gedeputeerde Henk Brink wil het onderwerp over de verkiezingen heen tillen.

Het rapport van Bout was geagendeerd door Partij van de Arbeid, GroenLinks, D66, Partij voor de Dieren en de Socialistische Partij.

Lees hier hun bijdragen:

PvdA, D66, GroenLinks, SP , PvdD,

In de pers:

Dagblad van het Noorden

RTV Drenthe

Behalve door Meten=Weten werd er ook ingesproken door een aantal lokale groepen:

Gemeente Borger-Odoorn, groep Eesergroen, Clara Boer.

Gemeente Coevorden, Gijsbert Six

Gemeente Midden-Drenthe, werkgroep schone bollenteelt, H Dukker

Gemeente Westerveld, Noordlheederes, Joke Kolthoff

De inbreng van Meten=Weten is terug te zien van 10.48-23.40. min.

Vergelijkbare berichten