Podcast Red de Lente

Red de Lente onderzoekt de impact van bestrijdingsmiddelen op mens en milieu, 60 jaar na het verschijnen van Silent Spring. Luister naar de podcast.
In afleveringen van 45 minuten vertellen diverse partijen, van kweker tot natuurliefhebber, over hun werk en de relatie met bestrijdingsmiddelen. In november 2022 startte het tweede seizoen.

In aflevering 4 is het gesprek hierover met de Drentse gedeputeerden te beluisteren. Zeer interessant! Jan Gorters toelichting (uit seizoen 1) komt langs, en natuurlijk de kijk van de gedeputeerden Henk Jumelet (landbouw en natuur) en Hans Kuipers (water en welzijn) op het ingewikkelde vraagstuk van pesticiden in Drenthe. Inclusief de vraag of Den Haag genoeg doet om de problemen in regio’s zoals Drenthe mede aan te pakken. Aflevering 4 is hier te beluisteren

In aflevering 5 komt ‘Den Haag’ aan het woord. Dirk gaat naar het Binnenhof voor pittige gesprekken met Tweede Kamerleden Derk Boswijk en Tjeerd de Groot. En zij nemen geen blad voor de mond. Er moet meer gebeuren! Ze maken zich zorgen om de waterkwaliteit. En ze vinden dat de toelating van groene middelen nu echt versneld moet worden. Maak een apart loket en geef ze voorrang in de beoordeling! Klare taal, deels gevuld met frustratie omdat hun moties rond groene middelen, glyfosaat, IPM zo matig worden opgepakt door de bewindslieden. Aflevering 5 is hier te beluisteren.

Red de Lente is een initiatief van CLM Onderzoek en Advies en Handstand Media.

Podcast Red de Lente Klik om te Tweeten

Vergelijkbare berichten